Csodaszarvas 2021 Galéria

Csodaszarvas az iskolában

Hiába tört ki a vakáció június 15-én, az iskolánk még 2 hétig gyerekzsivajtól volt hangos. A „hangzavar” oka pedig az EFOP-3.3.5-19-2020-00031 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program az Esztergomi Tankerület intézményeiben” megnevezésű pályázat keretén belül megvalósuló táborok voltak. Mind a 25. héten, mind a 26. héten 4- 4 tábort rendezett iskolánk, amelyek közül a gyerekek érdeklődésüknek megfelelően tudtak választani. A táborokon teljesen ingyenesen vehettek részt, ahol napi 4 étkezést és különféle programokat biztosítottak számukra, amik a tábor tematikájához kapcsolódtak. A táborok tematikái a következők voltak:


– Nemzeti és kulturális identitás-hagyományőrzés, anyanyelvápolás
– Környezetvédelem, természetismeret
– Sport, egészségre nevelés
– Művészeti nevelés
– Idegen nyelv
– Közlekedés, KRESZ

A két hétben 200 gyerek szerzett új ismereteket, játszott, szórakozott felhőtlenül, sportolt, alkotott. A gyerekekről 16 pedagógus gondoskodott (táboronként 2 fő), akik 8 órától 16 óráig kötötték le a figyelmüket különféle programokkal, mind iskolán belül, mind iskolán kívül, hogy minél tartalmasabban, színesebben teljen a tábor 5 napja. A diákok eljutottak többek között játszóházba, élményfürdőbe, a tatai tanösvényre, kenuval vízitúráztak, hajókáztak a Dunán, lovagoltak, megnézték az esztergomi várat, jártak biopékségben, kőbányában. A Magyar Versmondók Egyesülete is érdekes programokat kínált, volt táncház, interaktív bábelőadás, dráma- és angol nyelvű interaktív foglalkozás is.
Az biztos, hogy a pedagógusok elfáradtak a táborok végére, de az őszinte gyerekmosolyok, a hangos kacagások, a sok új élmény és ismeret, a sok pozitív visszajelzés hamar elfeledtették mindenkivel a fáradalmas munkát.