BESZÁMOLÓ A MŰVÉSZETI ISKOLA FÉLÉVES MUNKÁJÁRÓL A 2021-2022-ES TANÉVBEN

“Beszámoló a művészeti iskola féléves munkájáról a 2021-2022-es tanévben”szerkesztéseSzerkesztése WPBakery Page Builder-rel

Beszámoló a művészeti iskola féléves munkájáról a 2021-2022-es tanévben

Csoportjaink:

Szín és bábművészet tanszak:

  1. csoport /kicsik/ 15 fő – Vezető: Molnárné- Harkai Mariann
  2. csoport/nagyok/ 10 fő – Vezető: Rozmánné Eckl Erzsébet

Képző-, és iparművészet tanszak:

   Kézműves és környezet kultúra: 29 fő – Vezető: Dr. Gubodyné Fekete Katalin

   Szobrászat és kerámia: 45 fő – Vezető: Szűcs-Albert Eszter

A 2021-2022-es tanév jelenlegi létszáma: 99 fő.

Képző- és iparművészet szak féléves beszámolója:

Szűcs-Albert Eszter, Dr. Gubodyné Fekete Katalin tanárok

Ebben az évben 6 tanuló tesz művészeti alapvizsgát. 6-an készülnek felvételizni művészeti szakközépiskolákba.  /Tata- Talentum, Neszmély- Launay Miklós, Eger- Evetus Üzleti, Művészeti Szakgimnázium/

Szeptember óta készülünk a vizsgákra és a felvételikre. A tanmenet kötelező feladatai mellett, több új pályázaton is indultunk.  /Katasztrófavédelem, Klímaváltozás, A víz az élet/

-Az egyéni látásmód, egyedi személyiségvonások felszínre hozásával, tervezés, eszközhasználat, esztétikai igény fejlesztésével dolgozzuk fel a különböző témaválasztásokat.  Kapcsolódva más tantárgyakhoz, elsősorban az irodalom, zene, természetismereti tárgyakhoz.

Októberben megnéztük Aranyosi Sz. Attila tanár, képzőművész kiállítását a Gerenday Művelődési Házban. Színes grafikákat, linómetszeteket láthattunk ízeltlábúakról. A szentendrei, IKON művészcsoport festményeit, fotóit.

– A kézművesek készültek a hagyományos „Medvenapra”, melyet XXVII. alkalommal rendeztünk meg. Textil és rajzos medvefigurákat állítottunk ki.

November kiemelt programjának számított egy volt tanítványunk, Ollé Dániell látogatása. Ő a tatai Tálentum iskolába ment, majd sikeresen felvételizett a Budapesti Képzőművészeti Egyetemre. Beszámolót tartott eddigi életútjáról, megmutatta néhány alkotását. Közösen rajzoltunk portrét modell alapján.

– Aktívan részt vettünk városunk turisztikai központjának belső designjének kialakításában. Installációkat, szobrokat készítünk különböző, papír és műanyag hulladékokból. Agyagból kisebb állatkákat formáltunk, melyeket a kiállító termekben helyeztekel. /békák, teknősök, hangyák, madarak, stb./

December az adventi készülődésről szólt.  Adventi kiállításunkat iskolánk aulájában tartottuk. Itt havi szinten rendezünk kiállításokat különböző témakörökben, technikákkal, anyagokkal és különböző alkotásokkal. Kicsiktől, a nagyokig mindenkinek a munkája szerepel tárlatunkon.

-Grafika óráinkon ebben az évben is rengeteg ünnepi képet készítettünk, melyet ünnepi képeslap formájában digitalizáltunk és ajándékozhatták a gyerekek.

-Díszletet készítettünk az iskolai karácsonyhoz. A kézművesek feladata volt a fenyők díszítése.

Januárban neveztünk a Szín-Pad-Kép AMI által meghirdetett országos kerámia és szobrászat versenyre. Az alapfokú művészeti iskolák képző- és iparművészeti ágán a kerámia és szobrászat tanszakon tanuló diákok tehetségének, vizuális gondolkodásának, kifejezőkészségének, plasztikai- és tárgytervező, kivitelező képességeinek, esztétikai igényességének és kreativitásának megismerése a cél. Diákjaink lelkesen készülnek, célunk, hogy ismét az országos döntőbe jussunk.

Az életkori sajátosságok figyelembevételével, több korcsoportban sokszínű alkotófolyamat, különböző tudásterületen folyik. Kapcsolódva más tantárgyakhoz.

A sikeres első félév után, lelkesen készülünk a második félévre.