Szövegszerkesztés II.

Az alábbi nyers szöveget töltsd le és másold be egy word dokumentumba, majd végezd el a megadott módosításokat, végül mentést követően töltsd vissza az oldalra.

feladatok:
cím: 36 pt méret, Arial black, narancs 25%, balra zárás
1. bekezdés: 11 pt betűméret, Cambria betűtípus, sorkizárt elrendezés
A betű –> süllyesztett iniciálé, Bodoni MT betűtípus, 72 pt méret
sortávolság: 1,15
bekezdés utáni térköz: 12 pt
2-3. bekezdés: Calibri light betűtípus, 11 pt méret, sorkizást elrendezés
Mark Eliott Zuckerberg –> narancs 25%, félkövér, Franklin Gothic betűtípus, 16 pt betűméret, sortávolság 1,15
11 évesen kezdett el programozni –> felső index, narancs 25%, ritkítás mértéke 1,2, 16 pt betűméret
kép beszúrása –> körbevágás, elrendezés négyzetes, vetett árnyék (kép letölthető a weboldalról)
bekezdés utáni térköz: 12 pt
Zuckerbergék visszautasították –> sűrítés 1,2, 16 pt méret, narancs 25%, Franklin gothic betűtípus
érdekelte a görög és a latin nyelv –> dőlt, narancs 25%, 16 pt méret
Harvard –> 16 pt méret, szövegeffektus
táblázat: egyéni formázással

bekezdesformazas_II_feladat

Szövegszerkesztési feladat I.

Kedves diákok!

Az alábbi szöveget másoljátok be egy Word dokumentumba és a megadott kép alapján végezzétek el a módosításokat. Sikeres mentést követően (saját meghajtó) töltsétek fel az oldalra.

Létezik-e facebook-függőség? – a lájkolás lélektana

“az interneten fogunk élni” – hangzik el a facebook felfutásáról szóló a közösségi háló című filmben. mára ez a jóslat olyannyira beteljesedni látszik, hogy az új életformának megfelelő pszichés zavarok is kialakulóban vannak, sőt hamarosan ugyanúgy orvosilag diagnosztizált szenvedélybetegségek lehetnek, mint a drogfüggőség. “a facebook-függőségnél ugyanazok lehetnek a figyelmeztető jelek, mint általában az internetaddikciónál: ha valaki túl sok időt tölt ezzel, a háló teljesen beszippantja, ezért sikertelenül próbálja ezt a tevékenységét korlátozni. ha pedig mégis felhagy vele, akkor valódi megvonási tünetei vannak, például nyugtalan, vagy rosszul érzi magát” – sorolta megkeresésünkre kimberly young brit pszichológus. young – aki jelenleg egy, a netfüggőség kezelésére létrehozott angliai központ vezetője – 1996-ban a világon először határozta meg az új típusú szenvedélybetegséget, felállítva pontos kritériumrendszerét. szerinte az internetfüggőségnél – és ezen belül a kóros közösségioldal-függésnél – elsősorban nem is az számít, hogy valaki menynyi időt tölt a világhálón, hanem ennek kihatása az életére. az már aggasztó jel lehet, ha ez a tevékenység bármilyen zavart okoz a személyes kapcsolatokban, a munkában vagy a tanulásban, de a kóros nethasználat addig fokozódhat, míg a függő életét már a kibertér uralja.

Jó munkát!

Á.N.

Bekezdésformázás folyt.köv.

Az alábbi szöveget begépelés után formázzuk!

Fidzsi-szigetek angolul: fiji, a brit nemzetközösség tagja terület: 18272 km2. lakosság: 564000 fő főváros: suva 60000 lakos népek: indiai (50%), fidzsi (43%), egyéb (kínai, európai, melanéziai és polinéziai) (7%). hivatalos pénznem: 1 fidzsi dollár=100 cent. Gazdaság: cukornád-, kókusz-, ananász-, rizs-, banán-, földimogyoró-, édesburgonya-, manióka-, táró-, kukoricatermelés; szarvasmarha- és kecsketenyésztés; fakitermelés; arany-, ezüst-, mangánbányászat; cukorgyártás, dohányipar. Külkereskedelem: cukor, kókuszolaj, fa és gyömbér kivitele; iparcikkek behozatala.

Feladatok:
– betűtípus: Times New Roman cím 16 pt, nagybetűs, félkövér, a szöveg 12 pt.
– km2 a kettes számot kijelölve felső indexbe tesszük.
– gazdaság és külkereskedelem bekezdéseknél a behúzás balról függő és mértéke 4cm.
Figyeljetek a nagybetűs feliratokra!
A word dokumentumot mentsétek a saját meghajtóra Fidzsi néven.

Minta:

Szövegszerkesztés 1.

A szövegszerkesztőről tanult elméleti alapokat egy gondolattérképben összegeztük, melyet az Xmind zen nevű ingyenesen is letölthető alkalmazással készítettünk.